Henkilökohtaisen urasuunnitelman laatiminen

Uran pohtiminen ja tärkeiden päätösten tekeminen voi olla haastavaa. Onkin hyvä ajatus jakaa tämä hallittaviin osiin ja tarkastella sekä lyhyen aikavälin tavoitteita että pitkän aikavälin päämäärää. Tämä työkalu auttaa sinua siinä.

Kuinka käyttää tätä työkalua

Täytä alla oleva lomake ja suunnittele henkilökohtainen uramatkasi. Mukaan mahtuu 10 vaihetta, mutta sinun ei tarvitse täyttää niitä kaikkia. Urasuunnitelmasi näyttää erilaiselta riippuen siitä, missä vaiheessa urasi on:

  • Jos opiskelet vielä yliopistossa, lyhyen aikavälin tavoitteesi voivat liittyä ansioluettelosi tai portfoliosi päivittämiseen, jotta voit hakea ensimmäistä työpaikkaasi. Siihen voi myös kuulua tukiverkoston rakentaminen, ilmaisten verkko-oppaiden läpikäyminen tai vapaaehtoistyö/ työharjoittelu. Tämä voi koskea seuraavaa viikkoa, kuukautta, kahta kuukautta jne.
  • Pitkän aikavälin tavoitteesi voi olla tietty työtehtävä, jota kohti haluat mennä. Ajattele siis seuraavia kolmea tai kuutta kuukautta, yhtä vuotta tai jopa pidempää aikaa, jos pitkän aikavälin tavoitteeseen liittyy ylennys. Mieti taitoja, joita sinun on opittava, kokemusta, jota sinun on hankittava.

Tarvitsetko inspiraatiota? Tutustu vaiheisiin ja tavoitteisiin, joita opiskelijat usein asettavat urasuunnitelmaansa.

Urasuunnittelija perustuu Huddersfieldin yliopiston uraneuvontapalvelun käyttämiin materiaaleihin, ja urapolkusuunnittelija on laadittu Yhdistyneessä kuningaskunnassa: Employment Learning Journal, UK National Autistic Society

Sinun täytyy olla kirjautuneena, jotta voit käyttää tätä sivua.

Kirjaudu sisään
  • Rekisteröidy
  • Minne mennä seuraavaksi