Valitse työpaikan kohtuulliset mukautukset

Työpaikan mukautukset mahdollistavat sen, että työntekijä voi suorittaa tehtävänsä laadukkaasti, parantaa tuottavuutta ja helpottaa oppimista. Olemme koonneet luettelon tyypillisistä mukautuksista, joista voit valita, mikä auttaisi sinua eniten. Kun olet valmistautunut näihin tietoihin, sinun on helpompi pyytää mukautuksia, kun aloitat uuden työn.

Kuinka käyttää tätä työkalua

Monet autismikirjon henkilöt eivät ehkä uskalla pyytää yliopistolta tai työnantajalta mukautuksia. Työnantajilla on kuitenkin velvollisuus varmistaa, että heidän autismikirjon työntekijöidensä tarpeet otetaan huomioon, olipa kyse sitten aisteihin liittyvistä ongelmista tai siitä, mitä työ itse asiassa edellyttää.

Alla oleva luettelo auttaa sinua harkitsemaan kohtuullisia mukautuksia, joista autismikirjon ihmiset ja autismijärjestöt ovat kertoneet meille. Harkitse jokaista mukautusta huolellisesti ja valitse se, jonka koet auttavan sinua työtehtävissäsi tai työympäristössä liikkumisessa.

Luettelo mahdollisista kohtuullisista mukautuksista perustuu omaan tutkimukseemme sekä The Association of Graduate Careers Advisorsin, Autism Network Scotlandin, UK National Autistic Societyn ja Bristol Autism Supportin neuvoihin.

Sinun täytyy olla kirjautuneena, jotta voit käyttää tätä sivua.

Kirjaudu sisään
  • Rekisteröidy
  • Minne mennä seuraavaksi