Redelijke aanpassingen voor de werkplek selecteren

Aanpassingen op de werkplek stellen een werknemer in staat zijn rol op een hoog niveau te vervullen, verhogen de productiviteit en maken leren gemakkelijker. Wij hebben een lijst opgesteld met typische aanpassingen waaruit u kunt kiezen wat u het meest zou helpen. Voorbereid met deze informatie zult u het gemakkelijker vinden om aanpassingen te vragen wanneer u aan een nieuwe baan begint.

Hoe deze tool te gebruiken

Veel mensen met autisme voelen zich misschien niet zeker genoeg om hun universiteit of werkgever om aanpassingen te vragen. Werkgevers hebben echter de plicht ervoor te zorgen dat aan de behoeften van hun autistische werknemers wordt voldaan, of het nu gaat om zintuiglijke problemen of om wat de baan inhoudt.

De onderstaande lijst zal u helpen na te denken over de redelijke aanpassingen waarover autistische mensen en organisaties ons hebben verteld. Overweeg elke aanpassing zorgvuldig en kies ze als u denkt dat ze u zou helpen bij het uitvoeren van uw functie of bij het navigeren in de werkomgeving.

De lijst van mogelijke redelijke aanpassingen is gebaseerd op ons eigen onderzoek in combinatie met advies van The Association of Graduate Careers Advisors, Autism Network Scotland, UK National Autistic Society en Bristol Autism Support.

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot deze pagina.

Inloggen
  • Registreren