Mijn persoonlijk carrièreplan ontwerpen

Nadenken over je loopbaan en belangrijke beslissingen nemen kan overweldigend zijn. Het is een goed idee om dit in behapbare brokken op te splitsen en daarbij zowel naar de kortetermijndoelen als naar uw langetermijndoel te kijken. Dit hulpmiddel helpt u daarbij.

Hoe deze tool te gebruiken

Vul het onderstaande formulier in om uw persoonlijke loopbaantraject uit te stippelen. Er is ruimte voor 10 stappen, maar je hoeft ze niet allemaal in te vullen. Uw carrièreplan zal er anders uitzien, afhankelijk van waar u zich in uw loopbaan bevindt:

 

  • Als je nog studeert, zijn je kortetermijndoelen misschien je CV of portfolio bijwerken, zodat je kunt solliciteren naar je eerste baan. Het kan ook gaan om het opbouwen van een ondersteunend netwerk, het volgen van gratis online tutorials, of het doen van vrijwilligerswerk of een stage. Dit kan betrekking hebben op de komende week, maand, twee maanden, enzovoort.
  • Je doel op langere termijn kan een specifieke functie zijn, waar je waarschijnlijk in zult moeten groeien. Je zou dus denken aan de komende drie maanden, zes maanden, een jaar of zelfs langer als het om een promotie gaat. Denk aan de vaardigheden die je moet leren, de ervaring die je moet opdoen.

Inspiratie nodig? Bekijk de stappen en doelen die studenten vaak in hun carrièreplan zetten.

De loopbaanplanner is gebaseerd op materiaal dat gebruikt wordt door de loopbaanadviesdienst van de Universiteit van Huddersfield, UK, en de loopbaanplanner in: Employment Learning Journal, UK National Autistic Society

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot deze pagina.

Inloggen
  • Registreren
  • Waar te gaan